Kabelkompetencer fra A-Z

En erfaring og ekspertise, der trækker tråde mere end 100 år tilbage i historien, gør Petri & Haugsted til en af landets førende kabelentreprenører. Vi udfører alle slags opgaver relateret til nedgravning, etablering og udskiftning af kabler og ledninger inden for både el, gas, fiber- og telemarkedet.

Udførelsen af kabelarbejder begyndte for alvor at tage fart i 1920’erne, hvor vi etablerede en lang række kabelrørledninger for Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab (KTAS) i de københavnske gader. Til disse opgaver leverede vi også de såkaldte kabelblokke, som blev egenproduceret på betonvarefabrikken i Teglholmsgade

I 1929 forestod vi nedlægningen af et højspændingskabel for NESA – først fra H.C. Ørstedværket til Ørnegården og senere et af de første højspændings-fladkabler mellem Finsensværket og Glentegården i Gentofte. Efter 2. verdenskrig valgte KTAS at overdrage nedlægningen af kabler i København og omegn til Petri & Haugsted, hvilket havde en enorm betydning for vores vækst i perioden.

Udviklingen af telefonkabler har været markant gennem tiden. Det startede med stålarmerede blykabler, bly-plastkabler, bærefrekvenskabler, koaksialkabler og bevægede sig senere over i lyslederkabler, som blandt andet blev etableret mellem TV-Byen i Gyngemosen og senderen i Gladsaxe for Post- og Telegrafvæsenet.

Gennem årene har vi overført vores viden og knowhow til andre kompetenceområder, og vi benytter os af lignende metoder, når vi eksempelvis nedgraver vandrør og kloakker. I starten af 80’erne blev nedlægning af naturgasledninger også en del af paletten, da naturgassen fra Nordsøen skulle fordeles rundt i de danske byer. I nyere tid har vi specialiseret os i nedgravning af tele- og fibernet for en række danske udbydere, hvor vores arbejdsopgaver spænder lige fra etablering af private fiberstik til udrulning af fibernet i hele byer.

I galleriet nedenfor kan du se et udpluk af de kabelprojekter, som Petri & Haugsted har udført i løbet af 1900-tallet.

Højspændingskabel, H.C. Ørstedværket-Ørnegården. Her nedlægning af kabel i Peblinge Sø, 1929.

”Ormegård” eller ”Kabelspaghetti” – kært barn har mange navne

Udførelse af kabelarbejde under datidens forhold

Flytning af hovedfordelerskab 

Kabelarbejde ved Østbroen i Glostrup, 1978

Det nedlagte kabel beskyttes med egenproducerede kabeldækfliser

Petri & Haugsted ASRoskildevej 3382630 TaastrupTlf: 44 88 77 00CVR. 58 56 34 12