80 år og stadig aktiv i Petri & Haugsted

Den suverænt mest garvede medarbejder i Petri & Haugsted fylder 80 år i dag. Bjarne Christensen har været på arbejdsmarkedet i 66 år, men brænder stadig for kabelbranchen, og selvom han sidste år trappede ned til fire arbejdsdage om ugen, kommer han gerne ind og giver en hånd med på sin fridag.

Bjarne er født i 1940 i Regstrup og fik sit første job som 14-årig. Det var på en bondegård i Snævre ved Sdr. Jernløse i 1954, hvor arbejdstiden hed 5-18 og lønnen var 1000 kroner per halvår (samt fri hver anden søndag). Fra 18-årsalderen og 16 måneder frem var han soldat i Slagelse, indtil Bjarne blev ansat i en korn- og fodervirksomhed og dernæst i vognmandsforretningen Valter Petersen. Bagefter kom han til Carlson, hvor han lærte brolæggerfaget i 10 år og tog sig af elever, der dumpede deres uddannelse. I 1973 blev han ansat i Silex i Sengeløse som brolægger og graver.

Bjarnes karriere i Petri & Haugsted startede i 1983, hvor han hurtigt gik fra kabelgraver til sjakbajs, inden han blev formand for gasafdelingen i Albertslund i 1984. Tre år senere blev han formand for stik- og splidshulsgravning i Indre København (1987-1994) og derefter for kabelafdelingens sektion for private kundestik – en funktion han stadig har i dag på 27. år.

Det er ikke til at mærke, at Bjarne er en ældre herre. Foruden et aktivt arbejdsliv cykler han 50 kilometer fire gange om ugen, spiller badminton og danser hver weekend. Tidligere har han spillet fodbold, håndbold i den bedste danske række og skak i mesterrækken. I Petri & Haugsted er vi stolte af at have en medarbejder som Bjarne, der ikke kun værdsættes på grund af sin solide erfaring på kabelområdet, men også for sit evigt høje, friske humør. Da vi spurgte Bjarne, hvad der for ham har været den mest markante udvikling i kabelbranchen, nævnte han den dag, Petri & Haugsted investerede i minigravere – inden da foregik alt gravearbejdet med håndkraft!

Det er efterhånden et kendetegn for Petri & Haugsted, at mange medarbejdere vælger at blive her i en meget lang årrække. Til trods for at Bjarne Christensen til april runder 37 år i virksomheden, er der stadig et stykke vej op til civilingeniør Johannes Larsen, der tiltrådte i 1916 og arbejdede i Petri & Haugsted indtil sin død i 1969 i en alder af 80 år – altså hele 53 år. Hvis man kender Bjarne, kan det dog ikke udelukkes, at han en dag ender med at overgå Johannes Larsens samlede virke.

Bjarne Christensen på kontoret i Rødovre anno 2020

Johannes Larsen - ukendt årstal

Petri & Haugsted ASRoskildevej 3382630 TaastrupTlf: 44 88 77 00CVR. 58 56 34 12