En utraditionel fiberudrulning i Sorø

Siden 1945 har Petri & Haugsted arbejdet for stort set alle aktører på det danske fiber- og telemarked. I skrivende stund er vi ved at afslutte en omfattende fiberudrulning for Fibia i Sorø, hvor vi forestår gravearbejdet, mens vores samarbejdspartner, Eltel Networks, varetager teknikdelen. Projektet adskiller sig dog fra tilsvarende opgaver på ét væsentligt punkt.

Vi gik i jorden i foråret 2019, men på daværende tidspunkt var der endnu ikke blevet tilknyttet en eneste fibernetkunde, hvorfor det udelukkende var forsyningsdelen, vi kunne forholde os til. Det er lidt specielt for denne type opgaver, hvor vi almindeligvis modtager et projekt med et afklaret antal HP’ere og HC’ere (hhv. homes passed og homes connected).

Siden opstarten er 720 kunder blevet realiseret, som vi løbende har tilsluttet, og vælger man at se bort fra de individuelle kundestik, har Petri & Haugsted udført cirka 120 km forsyningstracé – primært i asfalt og fliser. Det har både været spændende og udfordrende at lave ny infrastruktur i en hel by, og det har krævet et tæt samarbejde mellem os, Fibia og Sorø Kommune at løse de logistiske og planlægningsmæssige udfordringer, der er uundgåelige, når man er nødsaget til at gennemgrave en hele byen for at etablere et nyt fibernet.

Vi forventer at være færdige med gravearbejdet ved udgangen af december 2019.

Petri & Haugsted ASRoskildevej 3382630 TaastrupTlf: 44 88 77 00CVR. 58 56 34 12